kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
AJÁNLÓ

PROGRAMOK, KIADVÁNYOK
Április 24-én a Levegő Klub házigazdája Vág Péter, a Budapesti Közlekedési Vállalat projektigazgatója. Az előadásra ezúttal remízben, vagyis az Orczy téri kocsiszínben kerül sor. Az ezt követő Levegő Klub a Zöld levél programról szól majd, ez a beszélgetés május 22-én a Kertészeti Egyetem lesz. A Zöld Levél programhoz kapcsolódóan a Gödör Klubban majálisra várunk mindenkit május 25-én.
A Magyar Közlekedési Klub és a Levegő Munkacsoport közösen szervezik az Autómentes városok a világban – és nálunk? című konferenciát, amelyre április 25-én a Merlin színházban kerül sor.
FENNTARTHATÓ A PERMETEZÉS?
Miért szükséges egy nemzeti akcióterv készítése a növényvédő szerek fenntartható használatáért?
A növényvédő szerek használata egészségügyi és környezeti kockázatot jelent, melynek mértéke jelentősen csökkenthető a permetszerek felhasználásának ésszerűsítésével. A fenntartható növényvédelmi gyakorlat kialakítása érdekében fontos lenne, hogy hazánk is – több más uniós tagállamhoz hasonlóan – elkészítse nemzeti akciótervét a növényvédő szerek fenntartható használatáról. Kiadványunkban az Európai Uniós folyamatokra és a környezetkímélő megoldások elterjesztésének jelentőségére hívjuk fel a figyelmet.
Letölthető: http://www.levego.hu/letoltes/kiadvanyok/vegyszer2008.pdf
KAMIONRÓL VASÚTRA – 13 SIKERES ÁTÁLLÁS
A visszaesés évtizedeit követően Németországban a vasúti teherfuvarozás lenyűgöző fellendülésének lehetünk tanúi. 2001 óta a vasúti áruszállítás folyamatosan nyeri vissza piaci részesedését. A fordulatnak több oka van, amelyek közül a legfontosabb a tehergépkocsik 2005-ben bevezetett útdíja volt.
Ez a sokféleség jól tükröződik a kiadványban bemutatott példákon: 13 vállalat együttesen évi mintegy 200 000 kamionnyi szállítmányát helyezte át sínekre.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.