kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Rendezvények

— A Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság nemzetközi környezetvédelmi tanácskozást szervez Pécsett, 1991. április 24. és 26. között, ,,Az európai felzárkózás környezetvédelmi követelményei Magyarországon'' címmel. Részvételi díj: 9700 Ft. Bővebb információ: Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság, Baranya, 7622 Pécs, Bajcsy-Zsilinszky u. 2/a. Telefon: 72/24-024.
— Az ITDK Teaházában (Bp. V. Gerlóczy u. 4. fsz. 6. szoba) 1991. márc. 8-án, pénteken 18.30-kor ,,Ökofalu Magyarországon?'' címmel beszélgetés lesz, ami egyúttal az ITDK nyári egyetemének az előkészítése. Vendégek: Csete György és Gáborjáni Péter építészek.
— A Bem József Általános Iskolában (Bp. X. Hungária krt. 5-7.) 1991. márc. 6-án 15 órakor környezetvédelmi rendezvény lesz, melynek témája ,,A környezetvédelmi oktatás és nevelés módszerei és területei''.
— Az Ifjúsági Környezetvédelmi Szövetség egy kiadvány megjelentetését vállalta magára ,,Magyarországi Környezetvédelmi Szervezetek'' címmel. Javaslatokat, adatokat várnak a következő témakörökben: a magyarországi természet- és környezetvédelmi, valamint az ezekkel kapcsolatos nemzetközi egyezmények, jogszabályok, rendeletek; az országban működő természetbarát szervezetek, vállalkozások, tevékenységek; külföldi környezetvédő szervezetek.
Cím: Vass Imre
6723 Szeged,
Körtölés u. 36. IV/11.
— A Természet BÚVÁR c. ökológiai magazin az ember és a természet viszonyának jobbítására törekszik. Korszerű ökológiai ismereteket nyújt, megvilágítja az összefüggéseket, környezetbarát életmód kialakítására ösztönöz. Különösen ajánljuk szülőknek és pedagógusoknak! A lap terjedelme 48 oldal — színes illusztrációkkal —, ára 48 Ft. A szerkesztőség címe: 1051 Bp, Arany János u. 25. Telefon: 132-7739.



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.