kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
A belvárosban dolgozni törvényellenes?

A Reuters Hírügynökség budapesti kirendeltsége új helyiségbe kívánt költözni: a Rákóczi út és a Múzeum körút sarkán épülő Kelet-Nyugati Kereskedelmi Központba. A költözés előtt igazságügyi mérnökszakértői véleményt készíttettek, hogy választ kapjanak a következő kérdésekre: Milyen mértékben tartalmaz különböző szennyező anyagokat az a levegő, ami az épület légterében keringeni fog? Veszélyes-e ez az emberi egészségre? Amennyiben igen, a levegőkeringtető rendszer módosításával lehetséges-e a légszennyező anyagok koncentrációját olyan mértékben csökkenteni, hogy az már ne legyen ártalmas az egészségre?
A szakértői vizsgálat megállapította: annak ellenére, hogy az épületet légtisztító berendezéssel látták el, az nem alkalmas arra, hogy a kívülről beáramló, erősen szennyezett levegőt megfelelő mértékben megtisztítsa. Ezért az épületben dolgozni egészségtelen. Megoldható azonban, hogy az épület légtechnikai rendszerét úgy alakítsák át, hogy a levegő minősége megfeleljen az egészségügyi szabványoknak.
Most a Reutersnél azt igyekeznek kideríteni, hány millió forintot kellene még kiadniuk ahhoz, hogy az új iroda megfeleljen a törvény által előírt munkaegészségügyi feltételeknek...



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.