kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
KERÉKPÁRTÁROLÓK

A kerékpáros közlekedés elterjesztéséhez a biztonságos kerékpárutakon, és a megbízható kerékpáron kívül szükség van kerékpártárolókra is.
A kerékpártároló legfontosabb tulajdonsága, hogy a kerékpár megálljon benne. A hagyományos, 45 fokban egymás mellé szerelt pálcák ezt a célt, de a többi kívánalmat is csak minimálisan szolgálják. Igen sok anyagot igényelnek, az alattuk levő terület nem tisztítható, a behelyezett kerékpár megtartására alkalmatlanok.

A képen látható kerékpártároló az első kerék gumiját ékszerűen befogja, és ide lehet lezárni a kerékpárt is. Az így rögzített bringa nem dülöngél, a kormány asszimetrikus terhelése esetén sem. Csoportos elhelyezéskor a kerékpárok párhuzamosan állnak, a lehető legközelebb egymáshoz, de a ki- és beálláshoz elegendő helyet biztosítva. A kerékpártároló vonalához képest a kormány 50 fokos szöget zár be, így az egymáshoz képest eltolódott kerékpárok kormányai nem akadnak össze. Méretezéskor nem a kerékpár okozta terhelést, hanem az esetleges duhajkodó kamaszokat vették figyelembe. A tároló anyaga túlméretezett acélszerkezet, utólag horganyzással felületkezelve. A burkolathoz fém dübel segítségével rögzíthető, illetve betonkockába csavarozva rögzíthető. Budapesten felszerelésre került az Újpesti metróvégállomásnál, és a XVI. kerületi Csömöri u. 20. alatti Általános iskolában.
A TANDEM GMK kerékpártárolója igény szerint többállásos kivitelben megrendelhető a következő postacímen:
Tandem Közlekedéstervező és Tanácsadó GMK. 1368 Budapest, Pf. 173.
(x)



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.