kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Májusi kerékpáros programcsokor

Május 1. Kerék-páros felvonulás indul 10 órakor a Pünkösdfürdő strandbejárattól a Városligetbe. Csatlakozási pont: az újpesti vasúti híd pesti oldalán, a Balzsam utcánál 10 óra 30 perckor. Együtt érkezik a menet a Petőfi csarnokhoz. Várjuk minden kerékpáros csatlakozását, hisz ezzel a felvonulással avatjuk fel az addigra teljesen elkészülő kerékpárutat.
Egy várva várt jó hír! Ugyanezen jeles naptól kezdve lehetőség nyílik a kerékpárok szállítására is a Szentendrei HÉV vonalon és a Fogaskerekűn.
Május 1—5-ig kerül megrendezésre az INTERBIKE Első Nemzetközi Kétkerekű Szakkiállítás. A Kerék-párosan Szép az Élet Alapítvány, a Levegő Munkacsoporttal közösen egy csöpp kis standon, de jelen lesz, a nagy kerékpárgyártó, kerékpár-forgalmazó cégek mellett. Célunk, hogy a környezetbarát közlekedési eszközök, a tömegközlekedés, a kerékpár használatára hívjuk fel a látogatók figyelmét. A kerékpáros háttérkultúra fejlődése érdekében tablókon mutatjuk be a jelenlegi kerékpártároló lehetőségeket és a jövő elképzeléseit.
Május 27. Challange Day, a kihívás napja. Budapestet Frankfurt hívta nemes küzdelemre e napon. A városban mindenütt, ahol sportesemények lesznek, lehet majd küzdeni. A főváros három központi helyén, a Kossuth téren, a Margitszigeten és a Városligetben is lesznek kerékpáros programok.
Május 28. Könyvhét-nyitó kerekezés a Vörösmarty téren. Ekkor jelenik meg a világhírű osztrák Thomas Bernhard Egy gyermek megindul című könyve. Az író gyermekkora, a II. világháború elevenedik fel benne egy gyermek kalandjain át, amikor egy kerékpárral nekivág a világnak...
S. Nagy AndreaJELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.