kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Megújuló ÖKOSZOLGÁLAT

Az ÖKOSZOLGÁLAT 1990 végén jött létre azzal a céllal, hogy a nagyközönséget tájékoztassa a környezetbarát életmód lehetőségeiről és konkrét ügyekben segítséget nyújtson a környezetrombolás elleni fellépéshez. Az ÖKOSZOLGÁLAT tulajdonképpen alapítványi formában működő környezetvédelmi szolgáltató iroda. Az iroda szolgáltatásaihoz tartozik a kapcsolatteremtés a különböző állampolgári szerveződések és zöld csoportok között, tanácsadás környezetvédelmi kérdésekről, valamint a szakértői háttér szervezése.
Az ÖKOSZOLGÁLAT-ot létrehozó szervezetek képviselői nemrég megválasztották az alapítvény új kuratóriumát, melynek tagjai: Lukács András, Monspart Éva, Nagy Ágoston, Nyvelt Erik és Somogyi Győző. Egyúttal az iroda átszervezéséről is döntöttek. Az iroda munkájá szorosan kapcsolódik majd a Levegő Munkacsoport tevékenységéhez. Ezt többek között a személyi feltételek révén is biztosítani kívánják. Az ÖKOSZOLGÁLAT főállású ügyvivője Csapó Beatrix lesz, akit a környezetvédők közül sokan ismernek már, mint a Kerék-párosan Szép az Élet Alapítvány egyik szervezőjét. A Milieukontakt Oost-Europa nevű hollandiai alapítvány anyagi támogatásával a Talento Alapítvány főállású munkatársaként az irodában fog dolgozni S. Nagy Andrea is, aki elsősorban kerékpáros ügyekkel foglalkozik. (ő egyébként a BME Zöld Kör aktív tagja és a Zöldköznapi kalauz című könyv társszerzője.) Ily módon az iroda elsősorban a közlekedéssel kapcsolatos környezetvédelmi problémákra összpontosítja erőit, de majd igyekszik felvilágosítást adni egyéb kérdésekről is (legalább annyit, hogy az adott kérdéssel hová lehet fordulni).
Az ÖKOSZOLGÁLAT címe: 1054 Budapest, Széchenyi rkp. 7. V. em.
Telefon: 111-7855JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.