kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Hol parkoljanak a turistabuszok?
(Párizsban a városon kívül)

Az állandóan növekvő turistabusz-forgalom sok gondot okoz Párizsban a város vezetőségének. Az utóbbi években beindult közép- és kelet-európai turistaroham csak tovább rontott a helyzeten, s a nemrég megnyílt Euro-Disneyből Párizsba csapódó forgalom további aggodalmakat okoz. Egy átlagos napon mintegy 350 turistabusz tartózkodik a városban, de egy-egy hétvégén ennek több mint a háromszorosa sem ritka.
A fontosabb idegenforgalmi látványosságok közelében hosszú sorokban parkolnak a buszok. 1985 óta a Montmartre dombocskáján, illetve újabban már a Notre Dame székesegyház környékén sem szabad a buszoknak parkolniuk, a város vezetősége azonban érzi, hogy az ilyen intézkedések nem oldják meg a problémát.
A közlekedésszervezők azt tervezik, hogy a jövőben egyre inkább megpróbálják az utazási irodákat rászorítani arra, hogy a város határában már meglévő, illetve hamarosan felépülő parkolókban hagyják buszaikat. Elképzeléseik szerint a turisták onnan a Szajnán hajózva érnék el a centrumot.
(Süddeutsche Zeitung — Napi, 1992. július 8.)



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.