kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
EYFA-hírek

Ökotópia
A szokásos háromhetes rendezvény (augusztus 1-21.) az idén Dél-Franciaországban, a Pireneusokban lesz. Az Ökotópia (az ökológia és az utópia szavak összevonásából egy olyan tábor, ahol a résztvevők megpróbálnak környezetbarát módon élni. Bio-vegetáriánus ételt esznek, környezetvédelmi munkacsoportokban vesznek részt, és sok kikapcsolódási, szórakozási lehetőség is van. Az idén a résztvevők egy épülő ökofalu kialakításába is be fognak segíteni.
Antinukleáris akció
Április 26-án, a csernobili katasztrófa évfordulóján nemzetközi akciónap lesz az atomenergia használata ellen. Kelet-Európában ez különösen időszerű, mert a nyugati atomcégek, akik otthon már nem kapnak újabb megrendeléseket — hiszen Nyugaton az emberek már felismerték az atomenergia felhasználásának veszélyeit — most nálunk próbálkoznak.
Az akciókról, programokról bővebb információk szerezhetők, illetve csatlakozni lehet a szervezőmunkához csütörtökönként este 7 és 9 óra között a Zöld Zugban (Vásárhelyi Kollégium, Budapest XI, Kruspér u. 2-4. - ez príma ökopapír- és mosószóda-fellelőhely is), vagy pedig az alábbi címeken:
Móra Veronika, 1024 Budapest, Lövőház u.19. Nagy Eszter, 1124 Budapest, Deres u. 10/D.



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.