kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Hűtőszállítás
Görög gyümölcs Münchenbe

Az egykori Jugoszlávia területén dúló háború és a Kis Jugoszláviát érintő ENSZ-embargó ellenére az európai vasutak és az Interfrigo (ICF) irányvonatai a görög gyümölcsöket rendkívül gyorsan juttatják el Közép-Európába. A legalább 20 hűtőkocsiból álló irányvonatok most Bulgárián, Románián, Magyarországon és Ausztrián keresztül érkeznek Münchenbe. A továbbítási idő 100 óra alatt van.
Ezzel a lehetőséggel mind a görög exportőrök, mind a német gyümölcs-nagykereskedők nagyon elégedettek, mert a vízjéggel hűtött gyümölcsök frissen érkeznek meg a müncheni gyümölcs- és zöldségelosztó helyre. A görög gyümölcsszüret június végi megkezdődése óta 300 hűtőkocsi érkezett eddig Münchenbe. Az őszibarack- és nektarinszezon befejeztével most a hamarosan kezdődő szüreten leszedett szőlőt is Interfrigo-hűtőkocsikban fogják szállítani.
Az illetékesek úgy vélik, hogy ez az ENSZ-embargó miatt veszélyeztetett hagyományos Skopje-Nis-Belgrád-Zágráb tranzitútvonal helyett választott másik vasúti megoldás jól bevált. Nem előnyösebb nála a Görögországból Olaszországba való — komphajós — közúti járműves szállítás sem a szállilás időtartama, sem az áru mindsége, sem pedig a fuvardifi szempontjából.
(Közlekedési Közlemények 1993. szeptember 20.)



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.