kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Több ezer alkalmazott otthon dolgozik?
Bedugult a Bangkoki közlekedés


A thaiföldi belügyminisztérium elvben elfogadta azt a tervet, amely lehetővé tenné, hogy több ezer alkalmazott otthon dolgozzon, ezzel csökkentve a főváros krónikussá vált közlekedési zsúfoltságait. A minisztérium fennhatósága alá tartozó alkalmazottak a terv értelmében hétfőn megkapnák feladataikat, és legközelebb csak pénteken mennének be az elkészült munkával.
Jelenleg egy minisztériumi bizottság vizsgálja, melyek azok a munkák, amiket otthon el lehet végezni, és ez hány alkalmazottat érint. E vizsgálat eredményétől függ, hogy végül is jóváhagyják-e a tervet vagy nem. A négymillióra tehető thaiföldi kormánytisztviselő döntő többsége a belügyminisztérium kötelékében dolgozik, de a terv csak a létszám töredékét érintené. A közlekedési zsúfoltság Bangkokban olyan méreteket öltött, hogy csúcsforgalom idején már szinte lehetetlen autózni.
Mintegy 2,5 millió autó és motorkerékpár használja a közutakat, jelenleg is naponta 400-500 új járművet regisztrál a rendőrség. Az oktatási minisztérium hasonló megfontolásokból a múlt hónapban elrendelte, hogy a tanítást fél órával korábban kezdjék az iskolákban, de ez sem enyhített a zsúfoltságon, így a rendeletet később visszavonták.
(Reuter — Napi Gazdaság)



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.