kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Újabb akciónap a globális felmelegedés ellen

A május 15-ikihez hasonlóan decemberben újabb akciónapra készülnek a világ környezetvédői. Májusban 51 ország több mint 250 városában történtek megmozdulások a globális felmelegedés helyi okaival kapcsolatban. December 10-én, az emberi jogok napján az emberi jogok, az erdőirtás és a globális felmelegedés kapcsolata lesz a középpontban. Ideje felfigyelnünk arra, hogy mennyi visszaélés és mennyi erőszakos cselekmény zajlik az erdőirtás kapcsán. Brazíliában az elmúlt tíz év során több mint ezer embert öltek meg, amiért felemelték szavukat az erdőirtás ellen.
December tizedikén világszerte megemlékeznek majd ezekről az emberekről, egy-egy szál gyertyával. Ezen a napon sokan próbálnak majd tenni valamit az erdőirtás folytatása ellen. Összejöveteleket, utca-színházakat rendeznek, fákat ültetnek, levelet küldenek Brazília igazságügyi miniszterének, vagy a saját parlamenti képviselőjüknek, és még számos más akcióra kerül sor.
Az itthoni eseményekről Móra Veránál, az EYFA magyarországi vezetőjénél lehet érdeklődni (1024 Budapest, Lövőház u. 19. Telefon: 115-2218.). Minden ötletet, javaslatot, részvételi szándékot szívesen vesz.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.