kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Akciónap Gyöngyösön a polgári kerékpározásért

Mintha csak összebeszéltünk volna, gyöngyösi biciklis barátaink szeptember 25-én szervezték meg a polgári kerékpározás napját, amely méltán vonul be Gyöngyös történelmébe. Az Avar Kerékpáros Túra Klub, a Polgármesteri Hivatal és a Tisztiorvosi Szolgálat segítségével közel 300 kerékpárost sikerült e napra a Fő térre csalogatni, ahonnan a polgármesteri köszöntő szavak után a Pilis hegyre, illetve egy 60 km-es versenytávra indult a kerekes menet.
A repűlőtéri tej, zsemle reggeli, egy kis pihenő után Mátrafüredre tekertek a résztvevők, ahol a sportpályán még számtalan kerékpáros ügyességi akadály várta őket, majd a megérdemelt jutalmak és díjak átadása következett.
Ezzel párhuzamosan az Avar Szá1lóban kerékpáros konferenciára került sor, melyen a kerékpárutak létesítéséről esett szó. "Égetően fontos lenne a Gyöngyös és Mátrafüred közti kerékpártit megépítése", melyre már jó referenciákkal rendelkező tervező is van — fogalmazódott meg a konferencián.
Kedves barátaink! Kívánjuk, hogy jövőre már a kész kerékpárúton ünnepelhessenek a kerekesek!




JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.