kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Budapesti Közlekedési Fórum
Együtt a jobb közlekedésért

Budapesti Közlekedési Fórumot kíván létrehozni a Főpolgármesteri Hivatal Közlekedési Ügyosztálya — a Levegő Munkacsoport és a Magyar Közlekedési Klub támogatásával —, hogy az javaslataival hozzájáruljon a főváros közlekedésének javításához.
A fórum hivatalnokokból, szakértőkből, valamint a fontosabb érintett intézmények és a lakossági csoportok képviselőiből állna, és folyamatos párbeszédre adna alkalmat. A Fórum feladata lenne a különféle üzemeltetési és fenntartási, rendszer átalakítási és fejlesztési koncepciók kidolgozása (pl. utak és hidak, tömegközlekedés, kerékpáros és gyalogos közlekedés), a közlekedési prioritások meghatározása, javaslattétel közgyűlési közlekedési előterjesztésekre, problémák feltárása, valamint megoldási javaslatok készítése. A Fórum javasolt összetétele a következő: főpolgármesterhelyettesek és ügyosztályvezetők — 15 fő, kerületek képviselői — 22 fő, minisztériumok — 10 fő, lakossági csoportok — 20 fő, üzemeltető szervezetek képviselői — 13 fő. A fenti állandó összetételű fórumban alkalmanként szakértők is részt vennének (10 fő), az éppen adott témakörben.

A Fórum meghatározott ütemterv szerint havonta tartaná üléseit. A Fórum ajánlásait nem többségi szavazattal, hanem konszenzussal adja meg a Főpolgármesteri Hivatal és a Fővárosi Közgyűlés felé. A Fórum munkájának előkészítését egy "Közlekedési Csoport" végezné.
1994-ben a Fórum legfontosabb feladata egy új közlekedési koncepció megvitatása lenne.
A megvitatásra javasolt témák a következők:
-a közlekedési prioritások meghatározása, az azonnali és a távlati beavatkozások kijelölése.
-a főváros közlekedésének alapterve,
-utak, hidak üzemeltetési és fenntartási koncepciója,
-a tömegközlekedés üzemeltetési koncepciója,
-a tömegközlekedési rendszer átalakítási koncepciója,
-tömegközlekedési tarifapolitika,
-a parkolási rendszer,
-a gyalogos és a kerékpáros közlekedés.
A Közlekedési Ügyosztály kérésére a lakossági csoportok részvételének megszervezését a Levegő Munkacsoport vállalta el.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.