kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Városliget:
Autómentes hétvégét ígér a főpolgármester-helyettes

A városligeti Kós Károly sétány április 22-i földnapi lezárását követően Szabó Béla István, a Zöld Alternatíva fővárosi képviselője interpellációt intézett Schneller Istvánhoz. A főpolgármester-helyettestől többek között arról érdeklődött, hogy a Városi Biciklizés Barátai Egyesület, a Levegő Munkacsoport és a Városliget Bizottság javaslatának megfelelően a legnagyobb gyalogos- és legkisebb gépjárműforgalmú hétvégi és munkaszüneti napokon lezárják-e a sétányt az autók elől. Schneller István válaszában elmondta, hogy az ötletet jónak, és a közeljövőben megvalósíthatónak tartja. Egyben leszögezte: az április 22-i útlezárás a vártnál sokkal kisebb fennakadást okozott a város életében.
A társadalmi szervezetek rendkívül biztatónak tartják a főpolgármester úr válaszát, és bízunk ígérete mihamarábbi megvalósulásában. Egyben Szabó Béla Istvánon kívül köszönetet szeretnénk mondani segítségéért Vargha Márton (Zöld Alternatíva) fővárosi képviselőnek, Soós József zuglói vállalkozónak, a SoóBau Kft. tulajdonosának, valamint a rendkívül jól sikerült földnapi útlezárás fővédnökének, Arató Balázs közlekedési ügyosztályvezetőnek és Bodrácska Jánosnak, Budapest rendőrfőkapitányának.
Lukács András
Levegő Munkacsoport
Kőhalmi István
Városi Biciklizés Barátai Egyesület
Hopp Győző
Városliget Bizottság
A szerk. megjegyzése:
A Kós Károly lezárásából két, egymással ellentétes következtetést vontak le:
1. A Kós Károly sétányt csak akkor szabad lezárni, ha megépülnek a sok milliárd forintba kerülő "tehermentesítő utak".
2. A sétányt csak akkor szabad lezárni, ha a kevesebb autót engednek be a fővárosba, a csatlakozó területeken is forgalomcsillapítást alkalmaznak, és kiemelten fejlesztik a tömegközlekedést.
Mi ez utóbbi mielőbbi megvalósítását várjuk.



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.