kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Repülés helyett vonatoznak az amerikai menedzserek

Amerikai vasúti szakemberek szerint a sokat utazó üzletemberek közül egyre többen választják a repülés helyett a lassúbb, ám pontosabb vasúti közlekedést. A felmérések szerint a 800 kilométernél rövidebb, s vonattal legfeljebb három óra alatt megtehető távolságok esetében a vasúti közlekedés valós alternatívát jelent a repüléssel szemben, különös tekintettel a légijáratok gyakori késésére, az időjárási viszontagságokra és a repülőterek távoli fekvésére.
Miután az üzletemberek többsége csak valamelyik közeli városba utazik, nem kizárt, hogy a légitársaságoknak előbb-utóbb jelentős forgalomkiesésre kell felkészülniük. A kongresszus bábáskodásával az ország vonatközlekedésének feljavítására létrehozott Amtrak magán-vasúttársaság a közeljövőben óránként 240 kilométerre alkalmas szerelvényeket szeretne beállítani Washington és Boston között. A nagy sebességű vasutat később egy sor városra kiterjesztenék, továbberősítve a cég pozícióit a légitársaságokkal folytatott versenyben. Várakozások szerint a szupervonatok jegyára nem lesz lényegesen alacsonyabb a légitársaságok tarifáinál.
(Reuter — Napi Gazdaság)JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.