kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Környezetvédelem a diáktáborban

A budapesti Szent László Gimnázium, melyet a biológia-kémia oktatás terén jó ideje az ország kiváló képzést nyújtó intézményének tekintenek, folyamatos lépéseket tesz e helyzet megtartására.
A Balaton északi partján fekvő táborban nyaranta eddig is működött biológiai tábor, az idén két alkalommal is. Az első ilyen turnusra hívta meg a gimnázium biológiai és kémiai munkaközössége a Levegő Munkacsoporttól dr. Szolnoki István tisztifőorvost és Halász Judit környezetvédőt.
A július 23-24-i program keretein belül előadás hangzott el a magaslégköri ózonkoncentráció csökkenéséről, az "ózonlyuk" jelenségről, a földközeli ózonkoncentráció megnövekedéséről, az ibolyántúli sugarak egészségügyi hatásáról és azokról a konferenciákról, egyezményekről is, melyek ebbe a témakörbe sorolhatók.
A tábor ott tartózkodó diákjai — a már végzettek is — a nyári kánikula ellenére igen szép számban voltak jelen. Halász Judit a hétvégét is a táborban töltötte, tanulmányozva az iskola környezetvédelmi illetve biológiai munkáját.
E munka folytatásának tekinthető, hogy az ugyanott folyó augusztusi, úgynevezett "öko-bio" táborban a gyerekek több napon át meteorológiai méréseket végeztek.
Szeretném, ha a jövőben a Levegő Munkacsoport és a Szent László Gimnázium kapcsolata szorosabbá válna — nemcsak egy hétvége erejéig.
Thuróczy MáriaJELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.