kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
ORVOSOK AZ EGÉSZSÉGES KÖRNYEZETÉRT

Az International Society of Doctors for the Environment (ISDE) magyarországi tagozataként megalakult a Magyar Orvosok az "Egészséges Környezetért" Társaság.
A Társaság célja a környezeti tényezők egészségre gyakorolt hatásának, a környezetszennyezés és az azzal feltehetőleg összefüggő megbetegedések közötti kapcsolat tanulmányozása, az emberi egészség megőrzése és a környezeti ártalmak megelőzése, illetve kiküszöbölése érdekében.
A Társaság fontosnak tartja a környezetegészségügy fejlesztését és annak az egészségügyön belüli további el- és megismertetését. Saját szakterületén elősegíti az országos szintű tudományos és oktatási feladatok megoldását, az egészség-megőrzés hosszútávra szóló programjának megvalósítását. Aktívan részt kíván venni a hazai közvélemény formálásában, a gyors és szakszerű tájékoztatásban.
A fenti célok megvalósítása érdekében a Társaság szorosan együtt kíván működni azokkal a szervekkel és szervezetekkel, amelyek a környezet megóvásában, a szennyezések elhárításában és az emberi egészség fenntartásában érdekeltek.
A Társaság címe: Országos Népegészségügyi Központ, 1097 Budapest, Gyáli út 2-6. (prof. Dr. Takács Sándor - a Társaság elnöke).JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.