kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS FELNŐTTOKTATÁS

Évente több mint százezer hallgatója van azoknak az oktatási intézményeknek, ahol a nappali okatási rendszerbe be nem jutott, illetve onnan kikerült tanulókat képezik esti és levelező tagozaton. Ez azt jelenti, hogy hetente tíz, illetve tizenöt tanítási óra áll a hallgatók - és természetesen a tanárok - rendelkezésére. Ezért sokan - és sok esetben joggal - megkérdőjelezték az itt megszerezhető bizonyítványok értékét.
A dolgozók iskoláinak tantárgyi struktúrája mára korszerűtlenné vált. Az oktatási törvény várható módosításai valószínűleg lehetővé teszik e szerkezet megváltoztatását.
A budapesti Szabó Ervin Általános és Szakgimnázium alkotóközössége kidolgozott egy lehetséges alternatívát a környezetvédelem tantárgy oktatásának bevezetésére a középiskolai felnőttoktatásban. Ennek azért van nagy jelentősége, mert az ebben az oktatási formában részt vevő hallgatók zöme a későbbiekben már nem fog iskolarendszerű oktatásban részesülni. A tervezetet a Környezeti Nevelési Iskolahálózat Hírlevél Című folyóirat februári számában lehet olvasni.
A témáról 1995. február 24-25-én az Országos Közoktatási Intézet Szolgáltató Irodája és a budapesti Szabó Ervin Gimnázium konferenciát szervez. További felvilágosítás Berki Máriánál (OKSZI, Budapest V. ker. Báthori u. 10., telefon: 111-0025).
Mayer József

Hajtman Ágnes


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.