kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Tranzitforgalom
Egyoldalú német lépés?

Úgy tűnik, elfogyóban van a német türelem az átmenő forgalmat illetően.
Matthias Wissmann német közlekedési miniszter azzal fenyegetett, hogy Németország egyoldalú lépéseket fog tenni területének megvédésére az átmenő forgalommal szemben, ha nem születik hamarosan európai megoldás az áruszállítás növekedésével kapcsolatban.

Wissmann az "Áruszállítás Németországon keresztül" c. kormánytervezet ismertetése alkalmából tett nyilatkozata során azt mondta, hogy Németország számos konkrét intézkedés megtételét fontolgatja. Ezek többek között a következőket tartalmazzák: állandó tilalmat tehergépjárművek részére a hétvégeken, beleértve az egész szombati napot is; annak kötelezővé tételét, hogy az átmenő forgalom csak a fő tranzit útvonalakat használja, valamint az autópálya-díjak 1250 ECU-ról 3500 ECU-ra való emelését 1997-től.
A német kormány fontolóra vette a gázolaj árának jelentős emelését és a határok közelében különleges, a kombinált szállításra alkalmas tranzit terminálok építését is.
(T&E Bulletin)JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.