kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Városi vonatozás

A Vérmezőnél lakom, a Déli pályaudvar közelében, munkahelyem Kelenföldön van, a vasútállomástól néhány percre. A 61-es és a 18-as villamosról egyaránt át kell szállnom a Móricz Zsigmond körtéren, a 19-es vagy a 49-es villamosra. Választhatom a metrót is, így a Batthyány térről egyenesen eljutok Kelenföldre. Természetesen közvetlen buszjárat sincs. Bármelyik utat választom, a menetidő 40-45 perc. A távolság körülbelül 5 km.
Van viszont egy nagyon kellemes utazási lehetőségem — vasúton. Mindössze 8 percig tart. Sajnos, nem tudok állandóan élni vele, s ennek kizárólag anyagi okai vannak. A Déli pályaudvar-Kelenföld távolságra, egyszeri utazásra érvényes menetjegy 38 forintba kerül. Olyan bérlet vásárlására, melyet a munkahely 90%-ban térít, budapestiként természetesen nem vagyok jogosult. Miután a BKV-bérletet sem tudom nélkülözni — és árát vonatjegyre költeni —, továbbra is luxusmegoldás marad, hogy lehetőleg minél többször megajándékozom magamat egy kellemes úttal.
Mennyivel egyszerűbb lenne mindez, ha megvalósulna az EBEÉ alatt már jól vizsgázott módszer, hogy a város területén "tömegközlekedési eszközzé" váljanak a vonatok.
Mayer ÁgnesJELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.