kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Az EU másképp gondolja?

Az Országgyűlés Európai Integrációs Bizottsága 1995. december 6-án tartott ülésén Lotz Károly, a közlekedési tárca vezetője beszámolót tartott a transzeurópai hálózatokról és a magyar közlekedésfejlesztési koncepció Európa-konformitásáról. A miniszter többek között az alábbiakat jelentette ki:
,,Kinnock úrnak (Neil Kinnock az Európai Unió közlekedési biztosa — a Szerk.) a hozzám írt levele néhány nappal ezelőtt egészen világosan állást foglalt abban, hogy a PHARE-támogatások tekintetében ők szívesebben preferálnák a vasút- és kombináltszállítás-fejlesztést, mint a közútfejlesztést.

Természetesen mind a kettőre szükség van, és a PHARE-támogatásban mind a kettő részesül, de azért a jelenlegi irányzat — tulajdonképpen azt lehet mondani, hogy helyesen — bennünket nem feltétlenül jól érint, mert vannak az Európai Uniónak bizonyos elkötelezettségei, és pont az M3-assal kapcsolatos eddigi tárgyalásokon egyértelmű volt, hogy ahhoz is adnak PHARE-segélyt. Most ez a Kinnock-levél kicsit elbizonytalanított, hogy gondolkozzunk inkább vasútban és kombináltszállítás-fejlesztésben.'
A közlekedési tárca egyik fő érve az autópálya-építések mellett az, hogy az Európai Unió ezt követeli tőlünk. Akkor most hogy is van ez tulajdonképpen?

Lukács András


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.