kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Co-Nexus búcsúztató

A szomorú állam és megannyi befektető mély gyászától kísérve, a Co-Nexus bejelentette elhalálozási szándékát. A nagyhatalmú cégről két dolgot biztosan tudni lehetett: szerette a pénzt, és végtelenül utálta a környezetet.
Megalakulása után első tervei közé tartozott beépíteni a Hajógyári-sziget több évszázados galériaerdejét. A veres szakállú főnökkel a tv által is közvetített mérkőzést folytattunk le. A tv riporter kérdésére, hogy miért éppen ott akarnak építkezni, az elnök-vezér meggyőző választ adott:
— Valamit kell csinálni azzal az erdővel!
— A legjobb lenne békén hagyni — javasoltuk, és egyelőre ebben maradtunk.
A következő mérkőzésünk a Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztériumban zajlott le, amikor a Co-Nexus előterjesztette a déli autópálya tervét. A nagyon felesleges és nagyon drága útvonalat úgy tervezték meg, hogy lehetőleg egyetlen természetvédelmi terület se maradjon ki a tájrombolásból. Ekkor fejtette meg kitűnő barátunk, Piros, a Co-Nexus szó jelentését: magyarra fordítva szénmonoxid-kapcsolatként kell értelmezni.
Nem remélhető, hogy a Co-Nexus szülei ezután visszavonulnak rózsát termeszteni. Valószínűsíthető, hogy más cégtábla alatt reinkarnálódnak, és újra rávetik magukat a maradék természetre. Az sem felejthető, hogy kicsi hazánkban sok Co-Nexus van, és maroknyi népünk egyre többet termel ki magából. Továbbra sem unatkozunk, környezetvédő barátaim!

Radó Dezső dr.


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.