kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Hétfejű hotelszappan

Egy valóságos levelezést tett közzé egy nem elég fogyasztói magatartású hotelvendég a London Sunday Timesban:
Kedves szobalány, kérem, ne hozzon több kis szappant a fürdőszobámba, és a polcra készített hat és a kádhoz tett három darabot is vigye el, mert útban vannak,mivel hoztam magammal szappant. — Köszönettel: S. Berman
Kedves 635-ös szoba, az állandó szobalány ma szabadnapos. Elvittem a 3 szappant a kádtól, amint kívánta, és a hatot a polcról föltettem az automata tetejére arra az esetre, ha mégis megváltoztatná a szándékát. Így csak az a három maradt, amit ma tettem be, mert az az utasításom a vezetéstől, hogy naponta három szappant vigyek a fürdőszobákba. Remélem, elégedett. — Kathy, a helyettesítő szobalány
Kedves szobalány (remélem, ön az állandó), úgy tűnik, Kathy nem tájékoztatta kérésemről a kis szappanokat illetően, mert ma újabb három szappant találtam a polcon. Két hétig szándékozom itt lakni, és elhoztam magammal a megszokott szappanomat, így nincs szükségem arra a hatra, ami a polcon van. Útban vannak, amikor borotválkozom, fogat mosok stb. Kérem, vigye el azokat. — S. Berman.
Kedves S. Berman, áttettem a hat kis szappant, ami útban volt a polcon, a szappantartóba, a nagy szappanját pedig betettem a gyógyszeres szekrénykébe a kényelme kedvéért. A szekrénykében meghagytam a három kis szappant, ami az új vendégek számára mindig ott van és amit nem vett észre érkezéskor. Csak szóljon, ha még valamiben segíthetek. — Dotty, az állandó szobalány.

Kedves Mr. Berman, az ügyvezető tájékoztatott ma reggel, hogy Ön felhívta, és elégedetlen volt. Egy másik szobalányhoz osztottam be a szobáját. Kérem, nézze el a korábbi kényelmetlenségeket. Ha bármi panasza van, forduljon hozzám, hogy személyesen figyelhessek oda a dologra. — Elaine Carmen, gondnok
Kedves Miss Carmen, sajnos nem tudom hívni, mert munkaidőben nem vagyok itthon, ezért hívtam az ügyvezetőt. Csak azt kértem tőle, hogy intézkedjen a szappanok ügyében. A szobalány, akit újonnan osztott be, azt hihette, hogy most érkeztem, mert a három új, a polcra tett szappan mellett a szekrénykébe is tett még három szappant. Noha még csak öt napja vagyok itt, máris összegyűlt 24 kis szappan. Miért teszik ezt velem? — S. Berman.
Kedves Mr. Berman, megmondtam a szobalánynak, hogy ne tegyen több szappant az Ön szobájába és távolítsa el a fölöslegeseket. Ha még bármiben segíthetek, kérem, hívjon. — Elaine Carmen, gondnok.
Kedves Mr. Kensedder, eltűnt a szappanom. A kis szappanokkal együtt a saját fürdőszappanomat is elvitték. Késő este jöttem haza, és a portástól kellett szappant kérnem. — S. Berman.
Kedves Mr. Berman, tájékoztattam a gondnokot az Ön szappanproblémájáról. Nem értem, hogyan történhetett, hogy nem volt szappan, hiszen a szobalányoknak naponta három szappant kell tenniük a szobákba. Nyomban intézkedünk. Kérem, bocsásson meg a kényelmetlenségért. — M. L. Kensedder, ügyvezető.
Kedves Mrs. Carmen, ki az ördög tett 54 kis szappant a szobámba? Csak egyetlen szappant szeretnék, a sajátomat. Azt adják vissza, kérem. — S. Berman.
Kedves Mr. Berman, Ön panaszkodott a túl sok szappan miatt, tehát elvittem őket, azután panaszkodott, hogy nincs szappan, így visszavittem azokat, mind a 24-et, plusz aznapra még hármat. Nyilván a szobalánya nem tudott erről, ezért ő is vitt 24 plusz hármat. Nem tudom, honnan gondolja, hogy ez a hotel nagy fürdőszappant ad. De beszereztem egyet, és odatettem a szobájába. — Elaine Carmen, gondnok.
Kedves Mrs. Carmen, csak röviden tájékoztatom az aktuális szappanhelyzetről. Mára szert tettem a fürdőszobapolcon 18, az automatán 11, a hálószobában 15, a gyógyszeres szekrénykében 14, a szappantartóban 6, a kád északnyugati sarkán 6 új kis szappanra, s végül a kád északkeleti sarkán 1 (félig használt) fürdőszappanra. Kérje meg a szobalányt, hogy a napi takarításkor mindig szépen rakja oszlopokba, és porolja le őket. Javaslom, hogy ne rakjon négynél többet egy oszlopba, mert akkor hajlamos ledőlni. Mivel a hálószoba ablakpárkányát még nem használták fel, az kitűnő hely lehet további szappanok elhelyezésére. S még egy: vettem egyet a megszokott fürdőszappanomból, de azt a hotel széfjében tartom, hogy elkerüljem az esetleges félreértéseket. — S. Berman.
(London Sunday Times)JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.