kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Csepeli csúcs

Többek között Csepel Önkormányzat lapjának május 16-i számában jelent meg néhány hír a tervezett mintegy 20 ezer négyzetméteres Csepel Plaza bevásárló-szórakoztató központtal kapcsolatban.
A Csepel c. újságból megtudhatjuk, hogy az alapító okmány aláírásán megjelent a KHVM minisztere, a főváros Tulajdonosi Bizottságának elnöke, a polgármestere, és a képviselő-testület több tagja is. Az alapkőletétel után fél évvel már föl is szeretnék avatni a létesítményt.
Együtt örülnénk a fővárosi és a kerületi önkormányzat neves személyiségeivel, ha nem derülne ki a sajtóból, hogyan készítették elő a beruházást:
— Azok a lakók, akiknek a nyakába telepítenék a bevásárlóközpontot, diktátumként értesültek az építés engedélyezéséről. Csupán az alapkőletétel előtt 10 nappal fogadta és tájékoztatta a polgármester a helyi civil szervezeteket.
— A felvonulás a korábbi parkoló helyén megkezdődött, és most kapkod az önkormányzat, hogy hová helyezhetné el a lakók gépkocsijait.
— A csepeli főútvonalak most is túlterheltek, a levegő pedig erősen szennyezett. Csepel tisztifőorvosa a környezeti állapot javítására forgalomcsillapítást javasol, az önkormányzat mégis örömmel üdvözöl egy nagy gépkocsi-forgalmat vonzó létesítményt Csepel belvárosában.
A Csepel Plaza épülete kétszintes lesz, mintegy húszezer négyzetméter beépített területtel, melyből tizenötezer négyzetméter bérelhető majd. 2500 négyzetméteres élelmiszerbolt, 7-8 teremből álló mozi, áruház, játékterem, éttermek, kávézók, gyorséttemek kapnak helyet benne. Azt, hogy a lakók akarnak-e a házaik mellé egy ilyen létesítményt, senki sem kérdezte. (Amerikában a bevásárlóközpontok bérköltségének több mint felét a biztonsági szolgálat teszi ki.)
Reméljük, hogy hamarosan érvénybe lép a főváros tervezett rendelete a nagy környezetterhelést okozó létesítmények engedélyezése feltételeiről, és megszűnnek a hasonló előkészítetlen építkezések.
R. Cs.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.