kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Tiltakozzunk
a Corvin téri mélygarázs építése ellen!

Jelenleg a "védett övezetnek" nyilvánított Corvin téren régészeti feltárást folytatnak az I. kerületi önkormányzat megbízásából azért, hogy a tervezett mélygarázs megépülhessen. Az építkezés folyamán számolnunk kell a lakóházak rongálódásával, süllyedésével, a levegő szennyezettségi fokának további növekedésével. (A felszín alatti építmény szellőztetése a Corvin tér felé történne.)
A Fő utca állandósult rossz levegőjét tovább akarják rontani a mélygarázzsal. A lakások szellőztetése már most is lehetetlen, főleg csúcsidőben.
A mélygarázs közvetlen közelében 2 iskola is található. E tekintetben is humánusabb parkolási megoldást kellene alkalmazni, természetesen a parkolási terület átgondoltabb kiválasztásával. Az építésnek áldozatul esnének a téren lévő idős, de életerős fák. Az ingatlanok értéke is csökkenne, mert senki nem szeretne később ilyen szennyezett levegőjű lakóterületen élni.
További felvilágosítás a közös képviselőknél.
Kerekes Éva
Telefon: 213-7631JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.