kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Csökken az érdeklődés a bevásárlóközpontok iránt

Hétköznap meglehetősen gyér a forgalom a Pólus Centerben, egyes bérlők máris területük csökkentését fontolgatják. A Duna Plazában is apadt a látogatók száma. A bérlők a nem kielégítő mennyiségű reklám miatt panaszkodnak, a központok vezetői stabilizálódásról beszélnek. Közben nagy erőkkel folyik további két budapesti mamutközpont építése.
A Pólusban 2800 négyzetmétert bérlő Ápisz Rt. Office Plus áruházának forgalma legalább 40%-kal kisebb, mint amire számítottak, most naponta legfeljebb 2—300 vásárló fordul meg náluk. A Michelfeit ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, hogy az ottani üzletük legalább 20—25%-kal kisebb forgalmat bonyolít le a vártnál. A Duna Plazában két szinten is jelen lévő Keravill több száz millióval elmaradt a tervezett bevételtől.
A bérlők érzik a bőrükön, hogy megoszlik a forgalom a nagy bevásárlóközpontok között. A bevásárlóközpontok pedig egyre szaporodnak.
(A Világgazdaság, 1997. 07. 03-i száma alapján)



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.