kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Kevesebb kamion az Etele úton

Október 27-én a Tétényi út és az Etele út sarkán ismét forgalomlassító tüntetést szerveztek a környező lakosok és több környezetvédő szervezet. A tüntetést az váltotta ki, hogy az ún. Egérút létesítése óta nagy mértékben megnövekedett a környék tehergépjármű-forgalma. A kamionok dübörgése és légszennyezése felháborította és elkeserítette a környező lakosokat.
A tüntetésen körülbelül 4-500-an vettek észt. Nagy számban képviseltette magát a Levegő Munkacsoport, az Andor utcai Környezetvédők Egyesülete, a Lágymányosi Polgárok Egyesülete és a Rózsavölgyi Egyesület is.

Ez a tüntetés egy eseménysorozat része volt, de most először képviseltette magát a Fővárosi Önkormányzat. Arató Balázs, a Közlekedési Ügyosztály vezetője meghívta a tüntetés szervezőbizottságának képviselőit egy egyeztető megbeszélésre, minek eredményeként az ügyosztály megígérte, hogy december 15-ig korlátozótáblák helyez ki, s a 12 tonnánál nehezebb tehergépjárművek ezentúl nem mehetnek be az Etele útra s környékére.
Örülhetünk ennek a szerencsés lépésnek, s reméljük, sok hasonló követi majd.

Mikola Klára


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.