kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Alapítvány a csernobili tragédia gyermekáldozataiért

A Koliszka/Bölcső Alapítványt 1992-ben hozták létre. A szervezet célja "az ökológiailag veszélyeztetett területeken élő gyerekek egészségügyi vizsgálata, szükség esetén gyógykezeltetése és szanatóriumi pihentetése". Kiemelt programja a csernobili atomerőmű-katasztrófa által veszélyeztetett területeken élők egészségügyi rehabilitációjának a megszervezése. Az alapítvány már több ízben látott vendégül gyerekeket a sugárszennyezett területekről. A gyerekek a Balaton partján töltöttek el három hetet, és a nyaralás közben sor került egészségi állapotuk kivizsgálására is. Erre egyrészt azért van szükség, mert Ukrajnában még ma sem megoldott az érintettek kivizsgálása és kezelése, másrészt nagyon jó hatással van a gyermekek állapotára, hogy legalább egy időre kikerülnek a szennyezett környezet káros hatása alól.
Az alapítvány céljai elérése érdekében — széles körű nemzetközi anyagi és erkölcsi támogatással — tudományos kutató-, gyógyító- és rehabilitációs központot készül létrehozni.
További felvilágosítás az alapítvány címén: 1081 Budapest, Rákóczi út 69. III/52., valamint a 333-0144-es telefon- és faxszámon kapható.



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.