kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Olvasóink Írták

Kedves Szomszédok!
Ezúton kérek minden kedves lakótársat, hogy este tíz óra után halkítsa le a tévét, magnót, rádiót. Mindnyájan tudjuk, mennyire áthallatszik minden, legyünk hát tekintettel egymásra.
Megkérném a kedves autótulajdonosokat, hogy ne álljanak a ház mögött a gyepre. Egyrészt attól tönkremegy a fű, másrészt régebben ott játszottak a házbeli gyerekek.
Felhívom a szomszédok figyelmét, hogy ha takarékosabban fogyasztanák a vizet, akkor a közös költségeken igen sokat spórolhatnánk. Szintén csökkennének a közös költségek, ha kevesebb szemetet "termelnénk". Ha például eldobható palackokba és tetradobozokba csomagolt üdítők helyett visszaváltható palackba csomagoltat vennénk, nem kellene négy kukáért fizetnünk, csak háromért.
Nem tudom, ki ültette a ház elé a három platánfát (talán Lenke néni), de nagyon köszönöm minden lakó nevében. Előre kérem, hogy szárazságok idején aki teheti, öntözze őket egy-egy vödör vízzel. Árnyat adnak, tiszta levegőt, és felfogják a port meg a zajt. Vigyázzunk rájuk, ez mindannyiunk érdeke.
Végül is szomszédok vagyunk.
Marton Miklós

A 103-as és társai
Az Etele úti buszvégállomás létrehozása, valamint a Déli pályaudvar átépítése során jócskán megnőtt az Etele tér forgalma. A tömegközlekedési eszközök egy részét ennek megfelelően besűrítették, úgymint a 49-es villamost, és létrehoztak néhány ideiglenes vonalat is, mint a 80-as villamos és a 206-os busz — kár, hogy csak ideiglenes jelleggel, a pályaudvar átépítésének befejezéséig.
A 103-as busz vonalán az utóbbi időben csuklós buszokat állítottak forgalomba. Sajnos, még ezeken is nagy tömeg van. Egy ilyen hasznos és fontos busz esetében tarthatatlan a húsz perces járatsűrűség — annál is inkább, mert röviddebb várakozási idő esetén kétségkívül még többen utaznának ezzel a járattal.
Homoki Ferenc
Budapest
FELHÍVÁS
A MÚOSZ Bálint György Újságíró Iskola és a Tudományos Újságírók Klubja idén is meghirdeti a TUDOMÁNYOS- ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI- ÚJSÁGÍRÓ-STÚDIÓT,
A stúdió speciális tematikájának elvégzésével a résztvevők megszerezhetik az alapokat ahhoz, hogy a tudomány a technika ill. a környezetvédelem szakavatott ismeretközlőivé és médiaszakembereivé váljanak.
A tanfolyamra elsősorban magasabb évfolyamos egyetemi ill. főiskolai hallgatók, vagy fiatal diplomások jelentkezését várjuk. Feltétel: az angol vagy más nyelv legalább középszintű (beszéd- és olvasáskészségi) ismerete.
A tanfolyam 1999 októberében kezdődik és 2000 májusáig tart. Heti egy alkalommal délután 2x2 órás elméleti, illetve műhelyfoglalkozás; valamint 8 alkalommal, a második félévben műhelyfoglalkozás egy-egy szerkesztőségben. A tanfolyam végén a hallgatók záródolgozatot nyújtanak be.
A jelentkezéseket a MÚOSZ Bálint György Újságíró Iskola tanulmányi osztályának címére kell elküldeni: 1062 Budapest, Andrássy út 101. (Telefon: Mészöly Nóra, 342-4703). Részletes felvilágosítást adnak a Tudományos Újságírók Klubjánál is (1085 Budapest, Somogyi B. u. 6. Telefon és fax: 318-7506, e-mail: termvil@mail.datanet.hu)
A jelentkezéshez részletes önéletrajzot kell csatolni. A tanfolyam létszáma korlátozott, ezért a leendő hallgatókat egy személyes találkozóra is behívjuk.
Tandíj: 48 000 Ft.
A tanfolyam sikeres elvégzéséről a MÚOSZ BÁLINT GYÖRGY ÚJSÁGÍRÓ ISKOLA és a TUDOMÁNYOS ÚJSÁGÍRÓK KLUBJA közös bizonyítványt ad ki.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.