kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
A látszat néha csal!

"A statisztikai adatok a háttérelemzés nélkül rendkívül félrevezetőek lehetnek!" — fűzte véleményét a Bringa Hírforrás egyik korábbi számában közölt cikkhez Tőkés Balázs, a Főpolgármesteri Hivatal munkatársa, aki egyébként Budapest kerékpározásügyi" felelőse már évek óta. Idézzük újra a kommentált passzust:
"A közlekedési eszközök tulajdonlása tárgyában, ahol csak a személygépkocsikra vonatkozóan készült kimutatás, a következő érdekes és meglepő tendencia derült ki: a magasabb végzettségű és a magasabb munkahelyi beosztású, sőt az egyéb értelmiségi és önálló vállalkozó családfőjű háztartásokban ugyan magas, de csökkenő tendenciájú a gépkocsival "rendelkezési" arány (manapság kb. 75%), viszont erősen növekvő az autótartási tendencia a mezőgazdasági önálló vállalkozó (73%), a szakmunkás (52%), sőt még a segédmunkás (23%) családfőjű háztartásokban is." (Bringa Hírforrás 43. sz.)
Tőkés Balázs véleménye szerint nem kedvező, hanem éppenséggel egy igen káros folyamat eredményét mutatják ezek a számok. Nevezetesen, hogy a személyi használatú gépkocsik egyre nagyobb hányada van cégtulajdonban. Ez az esetek nagy részében azzal jár, hogy a használó érzéketlen a költségekre. Utazási módjának megválasztásánál nem szempont az autózás költsége. Ugyanezek a cégek közben nem adnak dolgozóiknak ingyenes MÁV, Volán és BKV bérletet.
Az eredményt mindenki láthatja a budapesti és környéki utakon."
(BringaInfo)JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.