kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Gyufásdobozból — kisegér

Nem mindent kell a szemétbe dobni, ami feleslegessé vált! Az alábbiakban adunk néhány ötletet, mit készíthettek feleslegessé vált csomagolóanyagokból és egyebekből. Ha nektek is van hasonló ötletetek, szívesen közöljük a Lélegzet hasábjain!

A kisegérhez gyufásdobozra, színes kivágópapírra, ollóra, ragasztóra és gyöngyszemekre van szükséged. Beburkoljuk a gyufásdobozt, kivágjuk az egérke testét, a fülecskéket és a farkat, és az ábra szerint összeragasztjuk. A szemei és az orra helyére gyöngyszemeket ragaszthatunk.
A kakas testét joghurtospohár képezi. Kartonból készül a feje és a farka. Szívószálat vagy ceruzát tarthatunk benne.
A nyuszi-szalvétatartó alja margarinosdobozból készül. Erős kartonpapírból a két oldalra bármilyen állatfigurát kivághatunk, ami megtartja a szalvétákat.
Vécépapír-gurigából ceruzatartót készíthetünk bármilyen állatfigurával díszítve. Pipatisztító drótból csápokat hajlítva, papírból szárnyakat ragasztva nagyon szép lebegő lepke-szobadíszt kaphatunk.
A krumplisháló se kerüljön a szemétbe! Felfüggesztve, kartonpapírból készített merevítéssel kiegészítve apró kincseinket tudjuk benne tárolni. A mackó garantáltan vigyáz rájuk, és akár célbadobósdit is játszhattok vele!
Otthoni énekléshez ritmushangszert is készíthetünk kiégett villanykörtéből! Tapétaragaszóval ragasszunk rá több rétegben apró használt csomagolópapír-darabkákat, és utoljára kenjük át vastagon tapétaragasztóval! Hagyjuk egy napig száradni, és utána kemény felülethez ütögetve törjük össze a benne levő üveget! Az üvegdarabkák nagyon szép, csengő hangot adnak.

Gera Ildikó, Mikola Klára


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.