kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Fekete sarok:
LEGYILKOLT FÁK SIRATÁSA

Tavasszal a fák ébredését várja mindenki, néha mégis halálukról kell beszámolnunk.
Budapesten, a Balassi Bálint utcai parkban a képviselőház mellett kivágtak egy egészséges, méteres törzsátmérőjű cukorjuhar fát. A Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Ügyosztályán érdeklődésünkre elmondták, hogy az ágai törtek, és ezért kellett kivágni. Mi inkább arra gyanakszunk, hogy az oda tervezett mélygarázsnak akartak jó előre helyet biztosítani. Elkövető: a Fővárosi önkormányzat.
Budapesten, a Hajós Alfréd Uszodában derékmagasságban félbevágtak 20 jegenyenyárat. Elkövető: az uszoda igazgatósága.
Budapesten, a Nagyfuvaros utca 20. szám alatti társasházban kivágtak egy ecetfát, egy vadgesztenyét pedig megfosztottak a lombkoronájától, mert sokat kell takarítani a hulló lombot. Elkövető: a társasház közgyűlése, illetve a társasház vagyonkezelője, a MAKK Kft.

Siófokon, az Arany János utcában kivágták a vasúttól a Balaton partjáig húzódó jegenyesort. A 30 kivágott fa nagy része egészséges volt. Az önkormányzat a fakivágást a helyi lakók tiltakozásával indokolta, de nem vizsgálta meg alaposan az ügyet, mert az állandó lakosok házai előtt nem voltak jegenyefák. Lehet, hogy más érdekek mozgatták a fakivágást? Elkövető: a Siófoki Önkormányzat.

Lenkei Péter


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.