kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
A britek díjjal terhelik a külföldi tehergépjárműveket?

A brit pénzügyminiszter, Gordon Brown a 2002. év költségvetésének tárgyalásakor azt indítványozta, hogy vessenek ki úthasználati díjat a brit utakra térő külföldi tehergépjárművekre. A kezdeményezésnek azonban elsősorban nem környezetvédelmi okai vannak, hanem a hazai teherfuvarozók védelme, bár Gordon Brown említést tett arról, hogy a bevételek fedezhetik a tehergépjárművek által okozott környezeti költségek egy részét.
A környezetvédelmet illetően szó esett továbbá a környezetkímélő technológiák adókedvezményének kibővítéséről, és a "zöld" üzemanyagokkal kapcsolatos kísérletek adókedvezményének bevezetéséről.
A pénzügyminisztérium ezen túlmenően felszólított minden minisztériumot, hogy a 2002. évi költségvetésében részletezze, miként járul hozzá a fenntartható fejlődéshez. Ez az első eset, hogy a fenntartható fejlődés érdekében ilyenre kérték a minisztériumokat, amikor benyújtják igényüket az éves költségvetési támogatásra.
(Environment Daily)JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.