kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
A világ helyzete 2002
Ajánlások a johannesburgi csúcsra


Az 1975-ben független intézetként alakult washingtoni Worldwatch Institute (világfigyelő Intézet) díjnyertes kutatócsoportja ismét nagyító alá veszi a világ előtt álló legnehezebb feladatot: hogyan építhetünk fel egy környezeti szempontból fenntartható gazdaságot, mielőtt még tartós kárt tennénk a világ civilizációját fenntartó trmészeti rendszerekben.
A 2002 szeptemberében a fenntartható fejlődésről Johannesburgban tartandó világtalálkozó ritkán kínálkozó alkalmat nyújt a földkerekség országainak vezetői számára, hogy néhány olyan alapvető kérdéssel foglalkozzanak, amely az új évszázad hajnalán az emberiség előtt áll: Tud-e új egyensúlyt kialakítani a globális gazdaság a Föld természeti rendszereivel? A világ helyzete 2002 kötet nyolc fejezete bemutatja, hogyan látják a szerzők az előttünk álló átalakulást, és ismertetik javaslataikat, hogy milyen konkrét lépéseket tegyenek Johannesburgban, hogy a világnak olyan évtizedét nyissák meg, amelynek társadalmi és környezeti fejődése lényegesen eredményesebb, mint az előzőé volt.
A Föld Napja Alapítvány 1991 óta évről évre A világ helyzete sorozat magyar nyelvű kiadásával járul hozzá a fenntatható fejlődés visszaállításához.
A könyv beszerezhető az alapítványnál (1519 Budapest, Pf. 411. Telefon/fax: 06-23-422577) és Ökoszolgálat irodájában: Budapest, V., Vadász u. 29.
Az alapítványról és kiadványairól a http://www.fna.hu honlapontájékozódhatnak.



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.