kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
KÖNYVAJÁNLÓ

Az alábbi két könyvben szereplő alkotások bizonyítják, hogy létrehozhatók olyan épületek, amelyek ötvözik a hagyományt a korszerűséggel, és alkotóik szeretve tisztelik azt a környezetet, amelybe terveznek.
Bojár Iván András és az Octogon Építészetkritikai Műhely: Téglaépítészet Magyarországon Vertigo Kiadó, Budapest 2002

A tőke-megtérülési vagy ideológiai présbe szorított, agyonreklámozott épületektől elborzadva, nem is vesszük észre, hogy titokban jónéhány igényes házat is felhúztak a fővárosban és vidéken. A könyvben bemutatott épületek is tanúsítják, hogy a ma élő építészek sem kisebbek tehetségben elődeiknél vagy a külföldi sztárépítészeknél.
Ajánljuk ezt a könyvet az Édes Otthon" giccsújságokon nevelkedőknek, az önkormányzatok szakembereinek, a beruházóknak és a hazai vizuális kultúra iránt érdeklődőknek egyaránt.
8. Nemzeközi Építészeti Kiállítás (Magyar Pavilon, Velence 2002) a Műcsarnok Kiadó katalógusa
A rendkívül igényes, magyar, olasz és angol nyelvű könyv Ferencz István, Nagy Tamás és Turányi Gábor épületeit mutatja be. A nemzetközi építészeti közéletben ma fontos, gyakran vitatott kérdés a hagyomány és a modernség viszonya, a földrajzi és a kulturális értelemben felfogott hely szerepének, a globalizációval való együttélésnek a problematikája, az egyes kultúrák saját hagyományának hiteles továbbvitele. Építészeink olyan figyelemre méltó feleletekkel szolgálnak a fenti felvetésekre az építészet legkülönfélébb területein a családi háztól a templomig, az iskolától a többfunkciós közösségi épületig, amelyek méltán tarthatnak igényt nemzetközi érdeklődésre." (Sulyok Miklós, a kiállítás kurátora)



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.