kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Könyvajánló


Megjelent a Levegő Munkacsoport újabb tanulmánya.
Letölthető a http://www.levego.hu honlapról
Dr. Hellmut Lützner: Aktív dietétika
A könyv aktualitásának a modern társadalmakban élők egészségi állapota ad különös nyomatékot: az elhízás és következményei (metabolikus szindróma) népbetegséggé váltak, a legtöbb civilizációs megbetegedésről (szív- és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás, rosszindulatú daganatok, az epe és a hasnyálmirigy megbetegedései, csontritkulás, fogszuvasodás stb.) mára már bebizonyosodott, hogy statisztikailag igazolhatóan táplálkozásfüggőek.

A rehabilitációs orvostudományban manapság ezért egyre fontosabb szerepet kap a dietoterápia. Ennek egy egészen új koncepcióját foglalja össze Lützner doktor az Aktív dietétika című könyvében, amely a szerző 30 éves tapasztalata alapján jelentős segítséget nyújt a táplálkozásfüggő krónikus betegségek gyógyításához.
Csodafazék Diétás receptkönyv gyógyulni vágyó rákbetegeknek
Sajnos, hazánkban állandóan emelkedik a daganatos megbetegedések száma. Az onkológiai hálózat közel 240 ezer személyt tart nyilván, azonban az adatszolgáltatási bejelentés hiányosságai miatt a számuk ennél is több lehet. Évente 40 ezer társunk veszíti életét rákos betegség miatt, s ez így a második leggyakoribb haláloknak tekinthető. Kialakulásában sok tényező szerepet játszhat: a környezetszennyezés, az egészségtelen életmód, a kórokozók, az öröklött hajlamok stb. Minden ok mögött az immunrendszer gyengébb működése áll, hiszen annak a feladata lenne minden olyan anyag vagy elváltozás semlegesítése, amely az egyensúlyt veszélyezteti. Civilizált világunk rohamosan növekvő szennyezőanyagai és az állandó túlhajszoltság okozta stressz miatt egyre kevésbé győzi az immunrendszer a munkát.

Bizonyított, hogy a daganatok kialakulásában kétharmad részben az életmód tehető felelőssé, ezen belül a táplálkozási szokások, a dohányzás, az alkoholfogyasztás. Ha gyógyulni akarunk, életmódunkat kell megváltoztatni. Ebben a könyvben — sok hasznos életvezetési tanács mellett — olyan ételek receptjeit találja az olvasó, amelyek hozzásegíthetik a gyógyuláshoz, de az egészséges emberek is okulhatnak belőle, hogy milyen életvezetés mellett maradhatnak egészségesek.
A könyvek beszerezhetőek „A rák ellen, az emberért, a holnapért" alapítvány irodájában:
1096 Budapest, Mátyás út 18. Telefon/fax: 217-0404



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.