kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
A dabasiak kártérítést követelnek

Az Összefogás az 5-ös főút mentén élőkért, Dabasért Egyesület képviselői 2003. szeptember 26-án átadták a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban több mint 100 dabas-(sári)-i ingatlantulajdonos 411,5 millió forint kártérítési igényét. Az 5-ös út mentén lakók ugyanis hivatalos mérésekkel bizonyították, hogy súlyos veszélyeztetésnek minősülő környezetszennyezésnek (zaj, egyéb rezgések, rossz levegő, közlekedésbiztonsági problémák) vannak kitéve. A hatóságok folyamatosan megsértik a tiszta környezetre vonatkozó alkotmányos és emberi jogaikat azzal, hogy hatalmas forgalmat zúdítanak a településre, súlyos vagyoni és nem vagyoni károkat okozva egészségükben és ingatlanjaikban. Az egyesület kijelentette, hogy a minisztérium elutasító álláspontja esetén peres úton fogják érvényesíteni alkotmányos jogaikat, mivel az út mentén egyre több a légzőszervi és rákos megbetegedés.
A lakosok által kitöltött és a minisztériumnak átadott formanyomtatványokat a Levegő Munkacsoport készítette, és vállalta, hogy a további jogi lépésekhez is segítséget nyújt.

Lukács András


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.