kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Olvasóink írják

A tömegközlekedés legmagasabb áfamértékbe sorolásához egy fontos szempontot javasolnék. Véleményem szerint alkotmányellenes az, hogy a közlekedési vállalatok kötelesek ingyenesen utaztatni a 65 évnél idősebb magyar állampolgárokat, míg a díjköteles igénybevételt a legfelső adósávban adóztatnák. Ha a közforgalmú közlekedés mint szolgáltatás a népesség egyik része számára szociális juttatás, akkor hogyan kerülhet ugyanaz a szolgáltatás legmagasabb adósávba, midőn azt a lakosság többi része veszi igénybe? Ez olyan, mint ha egy ékszerboltot, amely nyilván tevékenységét minden kedvezmény nélkül végzi, arra köteleznének, hogy zárás után portékáját ingyen osztogassa a hajléktalanoknak. Vagyis egy gazdálkodó szervezetet a piaci forgalomban aránytalanul előnytelen helyzetbe hoznak az alaptörvénnyel ellenmondó és önmagában is ellentmondásos szabályozással.
Nyitrai László
meteorológus
Szerencsére azt sikerült elérni, hogy a tömegközlekedést ne sorolják magasabb áfamértékbe, „csak” 12-ről 15 százalékra emeljék az áfáját. Azzal azonban teljes mértékben egyetértünk, hogy amennyiben az állam szociális juttatásokat kíván adni egyes rétegeknek, azt ne egyes gazdálkodó szervezetekkel (jelen esetben a tömegközlekedési vállalatokkal) fizettessék meg. – A szerk.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.