kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
AJÁNLÓ


Dragos Tibor – Simon Gergely:
Vegyi anyagok kívül-belül
Az Európai Unióban és hazánkban is több mint százezer különböző, ember által előállított vegyi anyag van forgalomban. Szervezetünk nap, mint nap több tízezer ilyen vegyülettel érintkezik. Ezek az anyagok mindenhol megtalálhatóak: az élelmiszerekben, a gyermekruhákban, a bútorokban, az építési anyagokban, a kozmetikumokban, a tisztítószerekben és természetesen az ipar és a közlekedés által kibocsátott szennyezésekben. Vegyszerekkel kezelik az ivóvizet, de még a friss zöldségeket is. Ám erről a tömérdek mesterséges anyagról vajmi keveset tudunk. Ezek között segít eligazodni a Levegő Füzetek Vegyi anyagok kívül-belül című kötete, amelyet a Levegő Munkacsoport a Magyar Természetvédő Szövetséggel közösen jelentetett meg.

Simon Gergely:
Légszennyezés
A Levegő Füzetek Légszennyezés című kötete összegzi a légszennyezés okait, költségeit, forrásait. Részletesen bemutatja a légszennyező anyagok egészségre gyakorolt hatását és tartalmazza a határértékeket, amelyekkel nem árt tisztában lennünk.
A fenti kiadványok ingyen beszerezhetők
a Levegő Munkacsoport irodájában.



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.