kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Citrom-díj
Füstölgések


A 18. évét éppen betöltött kislányom „fiatalos” dizájnnal készült, névre szóló küldeményt kapott a Philip Morris Magyarországtól. A diszk alakú kiadvány 16 oldalon arra biztat, hogy vegyen részt a „világszerte kedvelt, gazdag bársonyos ízű cigaretta” élvezetében. Ha beküld három emblémát a személyes adataival, akkor házimozi szettet, digitális kamerát, televíziót nyerhet. A „hangulatos együttlét”, „meghitt pillanatok”, „derűs dallamok” képi megjelenítése mellett jut böcsületesen hely a kötelező figyelmeztetésnek, az összes az oldalra odakanyarították az elkoptatott szlogent: „A dohányzás súlyosan károsítja az Ön és környezete egészségét!”

Ez a bődületes képmutatás jól bizonyítja, hogy mit tartanak a reklámszakemberek a kötelező figyelmeztetés hatékonyságáról. A citrom-díjat annak az adatnyilvántartó cégnek szánjuk, amely pénzért bárki számára kiadja az állampolgárok adatait, még ha tudja is, hogy azt káros célokra használják fel. Apropó, nem tilos Magyarországon cigarettát és dohányárút reklámozni?

B.E.


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.