kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Íme!

Itt tavasz, a lenge ruhák lassan lekerülnek a szekrények felsô polcairól, hogy helyüket elfoglalják a súlyos télikabátok. Itt volt az ideje, hogy újragomboljuk a kamaszkorba lépett Lélegzetet is. Sôt, új kabátot varrtunk neki, amely szellôs, elegáns és áttekinthetô külsôt kölcsönöz, míg „bélését” könnyen érthetô cikkek, nagy fotók és sok kiegészítô, keretes anyag teszi vonzóvá.
Új rovatokkal bôvült a lapunk. A Kitekintôben érdekes külföldi cikkek fordításait közöljük. A téma ezúttal az éghajlatváltozás. Az Interjú rovatban idôszerû kérdések szakértôi nyilatkoznak. Most Kocsis László, a Fôkert vezérigazgatója vázolja fel a fô­város zöldterületeinek problémáit. Az Életmód alrovatban mindenki számára érdekes, a napi életünket érintô társadalmi, pszichológiai, szociológiai problémákat járunk körül, mert valljuk, hogy létezik szellemi környezetszennyezés is. Ezúttal a számítógépek alkotta virtuális világ útvesztôjében bolyongunk.
Lichtenberger János fizikus, ûrkutató idén januárban járt az Antarktiszon, a Fotóalbumban közölt képei nyomán felsejlik az expedíció története és feltárul a távoli jégvilág. A négy színes oldalon minden számban olyan izgalmas, egyedülálló fotókat mutatunk be, amelyek kizárólag a Lélegzet hasábjain jelennek meg, és érintôlegesen kapcsolódnak a környezetvédelemhez.
A Jelenlét rovatban ismert külföldi, zöld személyiségeket és tagszervezeteinket mutatjuk be. Szintén újdonság a Jeles napok és az Ajánló rovat, ahol programokra, hasznos kiadványokra lelhetnek.

A Lélegzet igényes, szakmailag megalapozott, hiánypótló, általános környezetvédelmi magazin kíván lenni, amely széles olvasóréteget szólít meg, témái pedig felölelik a környezetvédelem valamennyi területét. Érdemes feliratkozni a Levegô Munkacsoport Lélegzetnyi címû havonta megjelenô hírlevelére, ahol a szervezet aktuális híreirôl, rendezvényeirôl kaphatnak tájékoztatást. Szép tavaszt!

Varga Judit


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.