kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
CiTrom-díj

A vasútbezárásokkal talán 3 milliárd forintot spórol a kormány, ám azt senki nem mérlegeli, hogy mennyit veszít az a 201 település, ahol összesen 800 ezer ember él, és ahol most sokan vasúton utaznak munkahelyükre, iskolájukba, vagy élnek meg a vasúti turizmusnak köszönhetôen.
Kóka János miniszter azt is bejelentette, hogy a vasútnál dolgozó magasabb beosztású alkalmazottaknak ezentúl nem jár az ingyenes elsô osztályú utazás. Valószínûleg ezzel évente újabb 1-2 millió forintot takarít meg az állam. Viszont azt is be kellett volna jelentenie, hogy ezentúl egy métert se tehet meg senki cégautóval magán célra, és nem számolhat el céges költségként egyetlen méter személyautóval megtett magánutat sem. Elmondhatta volna, hogy törvényi szigorításokkal, kemény ellenôrzésekkel és visszatartó mértékû büntetésekkel fognak mindenkit elrettenteni az ilyen jellegû adócsalásoktól, ami miatt jelenleg évente 700 milliárd forint adó- és járulékbevételtôl esik el az állam. Mivel a miniszter ilyen bejelentést nem tett, ezúttal neki adományozzuk a Citrom-díjat.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.