kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Tagszervezeteink?
Magyar Közlekedési Klub, Piliscsabáért Egyesület

Magyar Közlekedési Klub

Az egyesület 1991-ben alakult, hogy elősegítse a környezetkímélő közlekedési megoldásokat, hozzájáruljon egy olyan közlekedéspolitika kidolgozásához és megvalósításához, amely a lehető legkisebbre csökkenti a közlekedésből eredő egészségkárosító hatásokat, az energiafelhasználást, a területfelhasználást, valamint a gazdasági és társadalmi költségeket. Ennek érdekében támogatja a személygépjármű-forgalom visszaszorítását, a tömegközlekedés fejlesztését, a biztonságos kerékpározás és gyaloglás feltételeinek javítását, a megfelelő eljutási és elérhetőségi lehetőség biztosítását a társadalom valamennyi rétege számára.
Több konferenciát is szerveztek, ezek közül a legjelentősebbek a 2004-es „Vasúti kerekasztal beszélgetések” sorozat, illetve 2005-ben a Levegő Munkacsoporttal közösen rendezett „V. Nemzetközi Konferencia az Autómentes Városokért”.
Az egyesület elérhetőségei: 1075 Budapest, Károly krt. 3/a. III. em. 2. ■ Postacím: 1465 Budapest, Pf. 1676. ■ Telefon: (1) 411-0510 ■ Fax: (1) 266-0150 ■ www.mkk.zpok.hu ■ somodi@levego.hu ■ Titkár: Somodi Mária
Piliscsabáért Egyesület

Az egyesület 2000 októberében alakult. Fő céljuk élővé tenni a piliscsabai közéletet, őrizni és védeni Piliscsaba természeti környezetét és épített örökségét, ápolni a település kulturális értékeit, és országos szinten lobbizni Piliscsaba ügyeiért, valamint segíteni az önkormányzatot terveinek kidolgozásában és megvalósításában. Az elmúlt hat évben elsősorban környezetvédelmi és településfejlesztési kérdésekkel foglalkoztak. Sikerült megakadályozniuk, hogy a Johnson Controls környezetszennyező gyáregységet telepítsen Pilisjászfalura, 2001-ben népszavazást kezdeményeztek a piliscsabai mértéktelen belterületbe vonások megakadályozására.
Rendszeresen megszervezik a falu tavaszi nagytakarítását, évente megrendezik a Piliscsabai Kulturális Napokat, és több alkalommal szerveztek környezetvédelmi konferenciát is. 2006 szeptemberében is megszervezték az Autómentes Napot Piliscsabán. Az előző önkormányzatban képviselői posztot betöltött jelöltjeik 2006. október 1-re a külterületi földek és erdők védelmére népszavazást kezdeményeztek. Ennek előzménye az volt, hogy szeptember 24-én a Magdolna-völgyi lakópark népszavazáson úgy döntött, hogy leválik Piliscsabáról, és 210 hektár külterületi földet, közöttük Natura 2000 státuszt élvező területeket is magával visz. Ezeket beépítésre szánták. Az érvényes és eredményes népszavazással ennek sikerült elejét venni.
Az egyesület elérhetőségei: 2081 Piliscsaba, Pf.: 7. ■ Telefon/Fax: (26) 373-243 ■ www.piliscsabaert.net ■ piliscsabaert@axelero.hu ■ Elnök: László ErikaJELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.