kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
ELINDULT A LEVEGŐ KLUB

Izgalmas előadásokat ígér a Levegő Klub, amelyre ezentúl minden hónap negyedik csütörtökén kerül sor. A Levegő Munkacsoport olyan vendégeket, előadókat hív, akik nem feltétlenül a környezetvédelem területén tevékenykednek, de vannak a témához kapcsolódó tapasztalataik, véleményük, amely érdekes lehet mindannyiunk számára.

A szervezet a korábbi baráti beszélgetéseket, szakmai vitákat szeretné felfrissíteni, amelyek a zöld mozgalom első időszakában rendszeresek voltak. A szervezők célja, hogy alkalmat teremtsenek a rendszeres találkozásra, a szakmai és baráti véleménycserékre, és számos érdekes és hasznos gondolattal gazdagíthassák a résztvevőket. A Levegő Klub üléseire mindenkit szeretettel várnak, aki érdeklődőként vagy munkája révén érintett a környezetvédelemben.A klub első estéjén, december 13-án dr. Juhász Árpád geológus-kutató telt ház előtt tartotta előadását. Az ismeretterjesztő televíziós műsorairól is jól ismert előadó a természeti katasztrófákról beszélt a környezetvédők körében. Véleménye szerint a Föld életében a spontán felmelegedés folyamata már régóta zajlik, jelenleg ehhez jelentős mértékben hozzájárul az emberi tevékenység okozta éghajlatváltozás. Arra figyelmeztetett, ha az ember csupán egy százalékban befolyásolná a föld éghajlatát, akkor is azonnal cselekedni kellene, de ez az arány ennél feltételezhetően jóval nagyobb. A beszámolót követő kötetlen beszélgetés végén a Levegő Munkacsoport tagjai bejglivel, Luca napi búzával és titkos jókívánság-kártyákkal kedveskedtek a vendégeknek.

A klub második estéjének vendége Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter lesz január 31-én 19 órakor a Makadám Klubban (Millenáris Park, 1024 Budapest, Lövőház utca 37.). A téma a Rába és Szentgotthárd térségének környezetszennyezési problémája lesz. A beszélgető asztalhoz a miniszteren kívül a Levegő Munkacsoport minden olyan zöld szervezet képviselőjét meghívta, amely a térségben környezetvédelmi tevékenységet végzett.
A résztvevők között üdvözölhetjük a PRONAS, a Greenpeace, a Reflex és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület képviselőjét. A találkozón szóba kerül a minisztérium és a civilek együttműködésének lehetősége és a Rába ökológiai rehabilitációja. Érdekes beszámolóra számíthatnak a hallgatók Fodor Gábor minisztertől, aki arról beszél majd, hogy miként érvényesíthetők a környezetvédelemi szempontok a nemzetközi diplomáciában.

Varga Rita


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.