kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
KIADVÁNY
Vállalatok – így vállaljatok felelősséget!


„A XXI. század egyik legjelentősebb üzleti kihívása a vállalatok számára az, hogy miképpen építsék be a társadalmi értékeket – vagyis a hétköznapi működésen túli felelősségvállalás eszményét – az üzleti működésükbe. A vállalatok érintettjei – munkavállalók, ügyfelek, tulajdonosok, a kormányzat, a helyi közösség, a beszállítók, a tudományos közösség, illetve a nemzetközi szervezetek – egyre inkább elvárják, gyakran megkövetelik, hogy az általuk fontosnak tartott értékek – az etikus működéstől a környezeti értékek képviseletéig – megjelenjenek a vállalatok hétköznapi működésében. Ez ugyanakkor olyan terület, ahol a vállalatok bizonytalanul járnak, hiszen stratégiai, működtetési gyakorlatukba még nem épültek be azok a módszerek, melyek alkalmassá teszik őket e kihívásnak megfelelni. Ezért a Gazdasági és Szociális Tanács jelen ajánlásban – nemzetközi tapasztalatok, módszerek és elvek figyelembevételével – megfogalmazza azokat a területeket, lehetséges cselekvéseket, amelyeket a vállalati szféra döntéshozói figyelembe vehetnek felelősségvállalási stratégiájuk kialakításához.”
A kormány határozata alapján a Gazdasági és Szociális Tanács (GSZT) felkérést kapott arra, hogy dolgozzon ki ajánlásrendszert – igazodva az Európai Unió prioritásaihoz – a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról. A GSZT ajánlásai a társadalmi felelősségvállalásról című kiadvány beszerezhető a Levegő Munkacsoport irodájában is.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.