kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
KÖNYVAJÁNLÓ


Dr. Ralph Bircher: A táplálkozás titkos dokumentumai
„Létezik egy rejtett tudás a táplálkozással kapcsolatban. Eltérő időpontokban, többé-kevésbé neves szaklapokban nyilvánosságra hoztak ugyan szakszerűen és – már amennyire ez megítélhető – lelkiismeretesen elvégzett vizsgálatokat, de ezek valószínűleg nem illettek bele a hivatalos elképzelésbe, így anélkül, hogy megcáfolták volna őket, elnyelték őket az irattárak. (...)
Az utóbbi időben ezek közül a munkák közül jó néhány különösen időszerűvé vált. »Ezeknek mindenki számára elérhetőkké kellene válni. Adják ki összegyújtve a legfontosabbakat közülük, hogy bármikor fellapozhassuk őket!« – tanácsolták nekünk különböző helyekről. Ezt a könyvet tartják most Önök a kezükben.” (Részlet az előszóból)
A könyv beszerezhető – többek között –
az Elixír Könyvesboltokban

John F. Kavanaugh: Krisztus követése a fogyasztói társadalomban
John F. Kavanaugh jezsuita szerzetes, egyetemi tanár, az Amerikai Egyesült Államok szülötte. Könyvének első részében az uralkodó társadalmi forma, a fogyasztói kultúra éles bírálatát adja. Elemzi a fogyasztás- és teljesítményorientált értékrend személyiségtorzító hatásait, és kimutatja, hogy a társadalom és az egész „globalizált” világ sok válságjelensége is összefügg ezzel.
A könyv második felében a szerző a keresztény hitet mint a fogyasztói társadalom gyökeresen más értékrendű alternatíváját mutatja be. Rávilágít arra, hogy a Szentírás, az evangéliumok mai szemmel sokszor avíttnak tűnő tanításai éppen ellenkezőleg, radikálisan élőek. Olyan bölcsességet, világszemléletet hordoznak magukban, amely egy teljesebb, boldogabb emberi élet lehetőségét mutatja fel a jellegénél fogva álszent fogyasztói modellel szemben.
A könyv megrendelhető az alábbi címen:
1276 Budapest, Pf. 152.
http://www.ursuslibris.hu



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.